Telefon
WhatsApp
Mardin İl Müftüsü Çelik: “Evlerimizi mescide çevirelim”

Hicri takvime göre 1442'nci Ramazan ayı, Coronavirus salgını gölgesinde bu akşam ilk teravih ve sahurla başlayacak. On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif öncesi yazılı açıklama yapan Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, “Evlerimizi mescide çevirelim.” dedi.

Müftü Çelik, “Covid-19 hastalığı ile gönüllerimizin yorulduğu ve modern hayatın bize manevi hayatı unutturduğu ve insanları tüketim ve haz çılgınlığı içerisinde yaşamaya davet eden ruhumuzu daraltan yüreğimizi sıkıştıran bir dönemde hem maddi hem de manevi dertlerimize şifa olacak Ramazan ayı bizi tüm rahmeti ile kucaklamaya hazırlanıyor. Ezelden ebede giden hayat yolculuğunda bir beşer olarak insanoğlu hata ve günahlara düşüp kimi zaman yaratılış gayesinden uzaklaşarak rabbine karşı yabancılaşabiliyor. Dolayısıyla bizi Rabbimize yaklaştıracak, günahlarımızdan arındıracak, kadim değerlerimizi hatırlatacak, affımızı ve bağışlanmamızı sağlayacak, dağınıklıklarımızı düzenleyecek, savruluşlarımızı toparlayacak, suçlarımızı öretecek bizi fıtrat ayarlarımıza döndürecek, bizi cennete hazırlayacak bir mübarek ay bizi gölgesine aldı.” dedi.

“Teravih namazlarını evlerimizde kılalım”

Ramazan ayının gecelerini ihya etmek adına Peygamberimizin (Sallahu Aleyhi ve Sellem) sünneti olan teravih namazlarını evlerde kılınmasını tavsiye eden Çelik, “Covid-19 tedbirleri kapsamında başkanlığımızın aldığı bu karar doğrultusunda teravih namazlarımızı eşimiz ve çocuklarımızla birlikte evlerimizde kılalım. Allah bize camide cemaatle kılmış gibi mükafatını verecektir. İslam’da aslolan insan sağlığıdır. Şu anda birçok kardeşimiz hastane köşesinde sağlığına kavuşmayı bekliyor. Rabbim ümmeti Muhammed’in hastalarına şifalar ihsan eylesin. İnsanlığı bu hastalıktan korusun.” dedi.

“Ramazan ayı Kur’an ayıdır”

“Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan bu ayda Kur’an-ı Kerim’i okumaya, anlamaya çalışıp, O’nu hayatımıza rehber etme kararımızı tazeleyeceğiz.” diyen Çelik, “Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Çünkü içerisinde Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi bulunmaktadır. Düşünülüp öğüt alınması için kolaylaştırılmış olan Kur’an’ı Kerim’i okuyan ve yaşam alanına aktaran kimse, asla zarar etmeyecek bir ticaretin erbabı olabilir. O sebeptendir ki bu aylada mukabelelere giderek Kur’an-ı Kerim ile arkadaşlığımızı daha da pekiştireceğiz.  Bu ayda dinimizle ilgili bilgimizi artırmaya ve Peygamberimizin sünnetini yaşamaya, güzel ahlakı ve örnekliği ile daha fazla buluşmaya gayret göstereceğiz. Kur’an-ı Kerim ve sünnetle iç içe bir ay geçirme fırsatı yakaladık. Ramazan-ı şerifle bütünleşen oruç ibadetini hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Eş, dost ve akrabalarımızla, sevgi ve ilgiye muhtaç kimselerle iftar sofralarında buluşup, zekât ve fitremizle, hayır ve hasenatımızla ihtiyaç sahibinin yanında olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

“Oruç bütün kötülüklere karşı koruyucu bir kalkandır”

Müftü Çelik, “Manevi duygularımızın zirve noktaya çıktığı, bereket ve rahmet dilimi olan bu mübarek ayda mazlumları, mağdurları ve muhtaçları unutmamalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her sene olduğu gibi bu sene de ramazan ayı için her geçen gün zayıflayan hak duyarlılığının Ramazan ayı vesilesiyle yeniden pekiştirilmesi için gayret göstereceğiz. Rabbimiz, bizleri haklara riayet eden ve haklarına riayet edilenlerden eylesin. Kardeşlik kardeşi unutmamak, yalnız ve çaresiz bırakmamaktır. Ramazan bizlere paylaşmayı öğütleyen ve hatırlatan bir aydır. Oruç sabırdır, merhamettir, aynı zamanda bütün kötülüklere karşı koruyucu bir kalkandır.”

“Bu Ramazan kardeşliğimizi güçlendirme mevsimi olsun”

Mardin Müftülüğü olarak; Hayır Çarşısı ile din görevlilerinin tespit edip yardım kartı verdiği ihtiyaç sahiplerine daha önce verdikleri gibi yardım paketleri vermeye devam ettiklerini kaydeden Çelik, “Kardeşliğin kadim şehri Mardinli hemşehrilerimizi de yardım kampanyamıza davet ediyorum. Bizler veren el ile alan el arasında köprü vazifesi görmeye, yoksulluk içerisinde olan kardeşlerimize yardım etmeye devam ediyoruz. Varlıklı olan kardeşlerimizi de zekât ve fitreleri ile bu hayır çarşımıza destek olmaya çağırıyorum. Gelsinler hayır çarşımızı görsünler, kendi elleriyle ihtiyaç sahiplerine versinler. Bu Ramazan kardeşliğimizi güçlendirme mevsimi olsun.” dedi.

“Fitre miktarı 28 TL oldu”

Bu yıl fitre miktarının 28 TL olduğunu hatırlatan Çelik, “Bu en az asgari miktardır herkes kendi maddi durumuna göre bu ücretin üstünde olmak şartıyla istediği miktarda verebilir. Rabbim sağlık afiyet içerisinde Ramazan-ı şerife vasıl olabilmeyi ve bu mübarek günleri manevi kazanca çevirebilmeyi bizlere nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Müftü Çelik, son olarak şunları söyledi: “Bu duygu ve düşüncelerle Mardinli hemşerilerimizin Ramazan-ı Şerifini 'tebrik ediyor, bu müstesna günlerin manevi bereketinden istifade edebilmemizi, bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine, bütün dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenabı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.” (İLKHA)

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 30 26 1 81
2 FB  Fenerbahçe 30 25 1 79
3 TS  Trabzonspor 30 15 11 49
4 BJK  Beşiktaş 30 14 12 46
5 KSM  Kasımpaşa 30 12 11 43
6 İBFK  Başakşehir 30 12 12 42
7 ÇRZ  Ç.Rizespor 30 12 12 42
8 ANT  Antalyaspor 30 10 9 41
9 ADS  Adana Demir. 30 9 9 39
10 ALNY  Alanyaspor 30 9 9 39
11 SVS  Sivasspor 30 9 10 38
12 SAMS  Samsunspor 30 10 14 36
13 KYS  Kayserispor 30 10 11 36
14 MKE  Ankaragücü 30 7 11 33
15 HTY  Hatayspor 30 7 11 33
16 KON  Konyaspor 30 7 11 33
17 GFK  Gaziantep FK 30 8 15 31
18 FKGK  Karagümrük 30 7 14 30
19 PNDK  Pendikspor 30 7 15 29
20 İST  İstanbulspor 30 3 20 13
21

Reklam

Bitlis Nöbetçi Eczaneler

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği